TRGOVINE TUŠ PLANET TUŠ TUŠ CASH&CARRY LEPOTA IN ZDRAVJE
Header

Skupnost

Skupnost

pot Vstopna stran - Skupnost - Forumi
Pripravi za tisk

1 - 2 - 3 - 4 
Seznam področij - Šport in rekreacija Za ta forum skrbi: Raist,Dorothy
F1
Letanca
Letanca
Stara sablja

Torej jaz sem zelo velik privrženec rdečih ali po domače Ferrarijev srcek srcek srcek

Moj najljubši in po mojem mnenju najboljši dirkač vseh časov je Michael Schumacher.

Pred kratkim me je kolega obdaril z originalno knjigo Michaela Schumachera in mi podaril zelo zelo zelo lepo darilo za rojstni dan.

Kot kaže pa se je tudi Raikkonen zelo dobro vživel v ekipo, pa čeprav je v njej komaj nekaj tednov uradno pa le nekaj dni od 01.01.2007.
Povedal je tudi:
"I am feeling really good inside this team, even if I am yet to even sit in my car.

What I have noticed is that the atmosphere here is friendlier than at McLaren. They also do not appear to be too interested in what the newspapers write about me."

In kdo so vaši favoriti?

komentiraj s citatom       komentiraj
cunami
cunami
Stara sablja

Zelo zanimiv citat je tole od Raikkonena...Ponavad, ko je bil v Mclarnu je večina govoril:

Im happy, the car is good, lets hope for a good result.

Osebno sem navijal za JP Montoyo, tako da sedaj sem kr v "škripcih" ker res ne vidm voznika, za katerega bi se splačal gledat F1.

Še najbol me zanima, kaj bo naredu Lewis Hamilton ki je iz GP2 prestopil k Mclarenu....

Letanca
Letanca
Stara sablja

Po moje ne bo kaj dosti zmogel narediti.. vsaj zaradi avta....

Mislim, da je McLaren v zadnjih letih precej nazadoval.. bomo pa videli ko se bo pričela nova sezona, s kakšnimi triki bodo prišli na plano veselje

Se mi pa zdi smešno, ko reče Montezemolo, da misli, da bi se morali stroški v F1 znižati, pri tem pa ni povedal, da je npr. v letu 2006 porabil kar 330 miljonov dolarjev za F1 [krohot]

cunami
cunami
Stara sablja

Absolutno....Luca di...whatever pomezik in pa njegov podložnik Jean Todt sta največja zapravljilca v F1.

Sploh Ferrari, ki je zapravljal denar in kršil določena pravila ( večinoma ustna pravila med moštvi), da omejijo testiranja, da znižajo stroške...

Seveda pa mislim, da je ključni problem vseh "težav" F1 t.i. Mad Max ( za vse ki ne vete: Max Mosley), ki z bedastimi pravili in omejevanjem kvari ne samo ugled ampak tudi sam šport.

Njegovo t.i. zmanjšanje stroškov v zadnjih nekaj letih je prineslo to, da so moštva v zadnjih cca. 2 letih povečala svoj proračun za dobrih 10-15%...

Torej, pravilo, katero naj bi zmanjšalo stroške ( 1 motor za 2 dirki) je absolutno povečal stroške.
Zakaj? Narediti motor, ki vzdrži take obremenitve in uporabo materiala, pač zahteva veliko denarja....

No da se ne bom preveč začel razpisvat, bom tule zaključu....mislim pa da bomo tule kr udarl debato pomezik

WaterShek
WaterShek
Priseljenec

Jaz sem privrženec sivih puščič McLarna. Zelo mi je všeč, da je zdaj Alonso k nam prestopo, drugače glede Raikkonena-on je zmešan, še Hakkinen mu je odsvetoval ta prestop, poleg tega pa ni kriv avto v katerem je vozil, ampak on sam, ker on dobesedno uniči vsak bolid ki ga vozi, medtem ko drugi raje malo hranijo da bolidi zdržijo več tekem.
McLaren pa ni nič nazadoval, ampak po moje napredoval, saj imajo dosti novih materialov in vsako leto najboljši dirkalnik. Zalomi se samo pri motorjih, ki jim jih dobavlja Mercedes, ki niso več tako vzdržljivi kot so včasih bili. Poleg tega pa majo vse ekipe vsakih par let nekakšno krizo. veselje

cunami
cunami
Stara sablja

Točno ja...krizo imajo vsekakor vsi, še najbol vidna je pri Williamsu...upam da se bojo pobral in kmalu spet prišli na vrh ali takoj pod vrh F1, ker tam tudi spoadajo in pa še poleg Mclarena je to edino pravo privatno moštvo v F1, ki se dokaj uspešno bojujeta proti megalomanskih proizvajalcev avotomobilov, ki želijo čez noč osvojiti F1 ( Toyota, BMW).

Glede KR....absolutno bo moral spremeniti način vožnje, ker tudi skoraj 99% zanesljivi FIArrari, mu ne bo mogu pomagat pri naslovu, če bo tako vozu kot sedaj.
Poleg tega pa bo imel ob seb mladga in nadvse ambicijoznega FM, ki bo ziher mešu štrene tako KR, kot FA v Mclarenu.

Še najbolj me zanima, kako se bota odrezala dva voznika:
Lewis Hamilton in Kubica.
Mislim, da ma Kubica več možnosti kot Hamilton, ampak bomo vidl....

WaterShek
WaterShek
Priseljenec

ja za hamiltona sem slišal da ma ful talent, je mlad in ambiciozen, poleg tega pa tudi prvi črnc v F1 krohot

cunami
cunami
Stara sablja

Jp....poleg barvnih dirkalnikov bomo letos mel še barnve dirkače... krohot krohot krohot

EuroDJ
EuroDJ
Stara sablja

Raikkonen bo mel saj mašino, da bo vsaj pršla do cilja krohot

Letanca
Letanca
Stara sablja

hehehehe.. najbolj mi je všeč ko ljudje pišejo FIArrari ali pa Formila Ferrafi itd vau vau

Škoda.. res škoda, da nekateri ljudje pač ne morejo sprejeti dejstva, da je Ferrari z največjim denarnim zaledjem pač eden najboljših dirkalnikov.

Škoda, da ljudje zamenjujejo iznajdljivost z podkupljivostjo. V vsakem športu se iščejo luknje v pravilih.. eni so pri tem bolj uspešni, drugi pač manj.. in zaradi svoje uspešnosti se nekateri hudujejo nad Ferrarijem jezik jezik krohot

cunami
cunami
Stara sablja

Lepo da ti je všeč...vsekakor razumem vsakega FIarrari privrženca da stoji za svojim "moštvom".

Bi te pa prosil če mi lahko demantiraš tvoj komentar z uspehom Fiarrari-ja v preteklih letih.

Luknje v sistemu me še najmanj motijo, kakor me moti odnos Fiarrari-ja do športa.

rocco123
rocco123
Uprava

Jaz bi svoje zamere do razvoja športa usmeril bolj na FIA, ki ga v zadnjem desetletju precej se**e. Vse v imenu večje varnosti. Hja, po eni strani razumem, ampak če hočeš popolnoma varen šport, organiziraj svetovni pokal v klekljanju. O "varčevalnih" ukrepih, ki so pravzaprav sprožili še večje zapravljanje.

Če bi se znašel v vlogi Ferrarija, bi verjetno počel isto kot oni. poskušal bi najti čim več lukenj v predpisih in pritiskati na uradnike. S tem, da je treba Ferrariju priznati, da je v zadnjih letih res imel superioren dirkalnik, da o precej dobrem vozniku krohot niti ne govorim

UrKo
UrKo
Turist

F1 je z prekomernim zaporavljevanjem postala nadvse dolgočasna.
Vsak, ki je saj malo spremlal F1 se lahko spomni da je konec 80 in prva polovici 90 let bila oz. smo spremlal verjetno najbolše dirke.

Na žalost je ferrari pri tem kar dosti pomagal ko je začel prav nesrmano zapravljavit ogromne količine denarja da se je lahko po 20 letih spet povzpel na vrh.

Naj spomnim da je sedaj proračun najbolšega moštva cca. 420 MIO USD, medtem ko je bil proračun najbolšga moštva leta 1995 približno 100-120 MIO USD.

Seveda s tem ko je ferrari začel s tem so morala tudi ostala moštva slediti če so želela obdržati kontakt...na žalost jim to 5 let ni uspelo.

FIA bi morala že tedaj presekati s tem prekomernim zapravljanjem in zaščiti privatna moštva ne pa da je dopustila da se poleg ferrarija v F1 najdejo Honda, Toyota, BMW kot samostojna moštva.

Osebno sem mnenja da bi F1 morala ostati šport privatnih moštev, proizvajalci avtomobilov pa zgolj dobavitelji motorjev in ali približno do 30% lastnoiškega deleža v določenem moštvu!

Če bi se FIA saj malo potrudla, b dans namesto teh proizvajalcev gledali moštva poleg Williams in Mclarena še, Jordan, Lotus, Sauber, Arrows, etc...in verjetme da bi blo zelo zanimivo spremlat F1...

Dost za zdej....bom pokomentiru kasnej še

EuroDJ
EuroDJ
Stara sablja

ja se strinjam s tabo, sam moraš gledat da tega FIA nikoli ne bo naredila, tle vmes je denar

Letanca
Letanca
Stara sablja

Formula 1 je postala nezanimiva, ker FIA spreminja pravila vsako sezono in v koraku s tem so lahko le moštva z velikimi zalogami denarja... na žalost.

Money makes the world go round....world go round (mater se ne morem spomniti ime in priimek te pevke)

cunami
cunami
Stara sablja

Letanca -
Formula 1 je postala nezanimiva, ker FIA spreminja pravila vsako sezono in v koraku s tem so lahko le moštva z velikimi zalogami denarja... na žalost.

Money makes the world go round....world go round (mater se ne morem spomniti ime in priimek te pevke)

jst tut ne...samo around ne round pomezik

tine
tine
Stara sablja

michael schumaher

rocco123
rocco123
Uprava

tine -
michael schumaher

je v penziji krohot

christina
christina
Stara sablja

nisi preveč na tekočem tine

quasimodo
quasimodo
Priseljenec

schumacher najboljsi voznik formule ena vseh casov...
za novo sezono, pa se izbiram katerga bi si vzeu za favorita...

1 - 2 - 3 - 4 

KLEPETALNICA
Klikni in čvekaj!
FORUMI
Zadnje teme na forumu

TEMA PODROČJE
Danes za kosilo Kuhanje
IGRICA - Prvo ali drugo Deponija
**Zlobna zlata ribica** Deponija
Sneeeeeegg! Deponija
Nicole Kidman ne želi peti soprogu Trač