Lahko malo povem
Kot sem že omenila je Rusija prečudovita po svojih znamenitostih.Ogledala sem si rdeči trg, kjer bi človek samo stal in gledal  Naletela sem ravno na parado s konji, ki je bila prečudovito izpeljana. Nabralo se je kar precej ljudji in opazovalo. Ko se je končalo so v desetih minutah pospravili vse od A do Ž ( tudi konjske izrtebke ki so se nabrali po tleh). Ni bilo tako kot recimo v Ljubljani po kakšni tekmi pred Tivolijem, ko se moraš izogibat konjskemu dreku. Tam je vse tako kot je treba.Tudi menjava straže. Izpeljano vse po proceduri. Malo so se mi smili stražarji, saj je bilo direktno na soncu takrat čez 30°C, oni pa so vseeno mogli stati v debelih uniformah na soncu.
Ogledala sem si tudi najbolj revni del Moskve. Bila je tržnica z nešteto stojali..ljudje so izgledali kot vprežni konji, na hrbtih so prenašali ogromno robe. Stojala(tržnice) so bila postavljena druga ob drugi, vmes ni bilo nič prostora. Ena je bila z obleko, druga s čevlji, takoj zraven pa z ribami in mesom, sadjem,zelenjavo...zopet čevlji. Tu ni bilo prav nič lepo, zato sem se odpravila poiskati "mesto babušk". Ker v rusiji malokdo govori angleško se je bilo zelo težko znajti v tako ogromnmem mestu. Po dolgem razlaganju in kriljenju z rokami so le ugotovili da iščem matruške. Tako se po njihovo reče babuškam. Sicer so me napotili čisto v napano smer, ampak sem na koncu vseeno najdla pravljično mesto matrušk. Waw, tam je bilo šele enih lepot.
No, nisem imela kaj veliko časa, saj me je voznik že čakal in se mogla nahitro nakupiti in se odpravitit proti avtu.
Vsem, ki se odpravljate v rusijo priporočam da tja ne hodite sami. Moskva je preveliko mesto in se takoj izgubite. Tudi angleščina ni pogostost, tako da se težko sporazumete z domačini.
Brez osebnega voznika bi bila popolnoma izgubljena! Zato se najlepše zahvaljujem družini Smodiš, ki mi je omogočila potovanje, doživetja in nepozabne spomine. Zahvaljujem se seveda tudi Nejcu, ki me je vzel s sabo.
|