TRGOVINE TUŠ PLANET TUŠ TUŠ CASH&CARRY LEPOTA IN ZDRAVJE
Header

Skupnost

Skupnost

pot Vstopna stran - Skupnost - Forumi
Pripravi za tisk

Seznam področij - Potovanja Za ta forum skrbi: Raist,Dorothy
Rusija
doris
doris
Legenda

Ker vidim da še nobeden ni načel teme o Rusiji, bi jo odprla kar jaz. če smem...
Rusija...prelepa po znamenitostih, nevarna za življenje. Sploh pa za turiste. Ker sem videla majhen del Rusije, doživela pa veliko, bi vas prosila če svoja doživetja ali pa samo mnenja delite z mano.

komentiraj s citatom       komentiraj
Raist
Raist
Uprava

V Rusiji še nisem bil, sem pa precej prebiral o njej in si ogledoval fotke, po eni strani izgleda zelo privlačna destinacija, ampak ko zagledam pa tiste grozde stolpnic me pa rahlo mine.

Boš povedala kakšen utrinek s svoje poti tam?

doris
doris
Legenda

Lahko malo povem rdecica
Kot sem že omenila je Rusija prečudovita po svojih znamenitostih.Ogledala sem si rdeči trg, kjer bi človek samo stal in gledal veselje Naletela sem ravno na parado s konji, ki je bila prečudovito izpeljana. Nabralo se je kar precej ljudji in opazovalo. Ko se je končalo so v desetih minutah pospravili vse od A do Ž ( tudi konjske izrtebke ki so se nabrali po tleh). Ni bilo tako kot recimo v Ljubljani po kakšni tekmi pred Tivolijem, ko se moraš izogibat konjskemu dreku. Tam je vse tako kot je treba.Tudi menjava straže. Izpeljano vse po proceduri. Malo so se mi smili stražarji, saj je bilo direktno na soncu takrat čez 30°C, oni pa so vseeno mogli stati v debelih uniformah na soncu.
Ogledala sem si tudi najbolj revni del Moskve. Bila je tržnica z nešteto stojali..ljudje so izgledali kot vprežni konji, na hrbtih so prenašali ogromno robe. Stojala(tržnice) so bila postavljena druga ob drugi, vmes ni bilo nič prostora. Ena je bila z obleko, druga s čevlji, takoj zraven pa z ribami in mesom, sadjem,zelenjavo...zopet čevlji. Tu ni bilo prav nič lepo, zato sem se odpravila poiskati "mesto babušk". Ker v rusiji malokdo govori angleško se je bilo zelo težko znajti v tako ogromnmem mestu. Po dolgem razlaganju in kriljenju z rokami so le ugotovili da iščem matruške. Tako se po njihovo reče babuškam. Sicer so me napotili čisto v napano smer, ampak sem na koncu vseeno najdla pravljično mesto matrušk. Waw, tam je bilo šele enih lepot.
No, nisem imela kaj veliko časa, saj me je voznik že čakal in se mogla nahitro nakupiti in se odpravitit proti avtu.
Vsem, ki se odpravljate v rusijo priporočam da tja ne hodite sami. Moskva je preveliko mesto in se takoj izgubite. Tudi angleščina ni pogostost, tako da se težko sporazumete z domačini.
Brez osebnega voznika bi bila popolnoma izgubljena! Zato se najlepše zahvaljujem družini Smodiš, ki mi je omogočila potovanje, doživetja in nepozabne spomine. Zahvaljujem se seveda tudi Nejcu, ki me je vzel s sabo. srcek

angra
angra
Turist

Ja... Rusija! hmmm Imam zelo veliko željo, da bi jo obiskala, samo nimam dosti poguma. Kot ste že povedali je zelooo lepa in tudi precej nevarna. Všeč mi je predvsem njihov način življenja. In jezik. Da o tem sploh ne govorimo! vau Vam je všeč ruščina? Se je kdo celo uči?

doris
doris
Legenda

jaz priložnostno kaj povem po rusko. ampak nejčevi nečaki pa že kar obvladajo...

MarsovceK
MarsovceK
Stara sablja

ja tebja ljublju. mislim da je nekak tak, sicer je pa glavn da vžge pri moji deklici veselje

piercika
piercika
Stara sablja

Jaz si pa fuuuuull želim na pot s transsibirsko železnico. krohot Pa če ne prej, grem, ko diplomiram. krohot

KLEPETALNICA
Klikni in čvekaj!
FORUMI
Zadnje teme na forumu

TEMA PODROČJE
Danes za kosilo Kuhanje
IGRICA - Prvo ali drugo Deponija
**Zlobna zlata ribica** Deponija
Sneeeeeegg! Deponija
Nicole Kidman ne želi peti soprogu Trač
KOMENTAR DNEVA