TRGOVINE TUŠ PLANET TUŠ TUŠ CASH&CARRY LEPOTA IN ZDRAVJE
Header

Skupnost

Skupnost

pot Vstopna stran - Skupnost - Forumi
Pripravi za tisk

1 - 2 - 3 - 4 
Seznam področij - Literatura Za ta forum skrbi: Raist,Dorothy
Harry Potter
Guga
Guga
Legenda

Te dni so napovedali izzid nove knjige o Harryu Potterju. Naslov je Harry Potter and the Deathly Hollows. Datum izzida je še neznan, v spletni knjigarni Amazon za že pobirajo prednaročila.

Je to težko pričakovana knjiga ali inate Harryja že dovolj?

komentiraj s citatom       komentiraj
Pikica
Pikica
Priseljenec

Ene par sem jih prebrala, sam potem mi je pa presedat začel. Filmov pa sploh ne maram. Mi igralc ni všeč groza

Fiverafna
Fiverafna
Turist

Zame težko pričakovana knjiga, ki se je pravzaprav niti ne veselim, ker to pomeni konec..konec vseh ugibanj kakšen bo zaključek, konec iskanja teorij, konec pričakovanj.. V glavnem, konec nekega (zame) lepega obdobja.. molk

Guga
Guga
Legenda

Ja, rekl so da je zadnja. Pa ziher ni. To je za kasnejše presenečenje. Se pa špekulira, da bo objavljena 7.7.2007. Ker je magični datum pomezik

dream_girl
dream_girl
Turist

hm...prebrala sem vse...po en stran bi rada konc po drug pa nwm...če pa po pravic povem...je dost boljših knjig od harry potterja...

f0xxY
f0xxY
Turist

Meni je to FUL fajna knjiga rdecica Nevem, js se pač najdem v tem svetu in mi je fuuuuuuuuul bad, ker je zadnja knjiga. Ne, nadaljevanja pomoje ne bo, ker ne bi melo smisla... Čeprav itaq si bi želela Harry brat do onemoglosti... Prebrala vse knjige v angleščini in slovenščini... rdecica

beaver
beaver
Priseljenec

Potter meni kar paše. Tako za branje z možgani na OFF! Na živce mi gre samo, da je veliko situacij takšnih, ki se sploh ne bi zakomplicirale, če bi nekdo pač bleknil kako besedo. Ker pa jo ne, pride do full problemov, nesporazumov,... To je način, na katerega zapletajo zgodbe začetniki. je pa res, da je tega iz knjige v knjigo manj.

Guga
Guga
Legenda

Beaver, saj veš, da je treba že otroke naučit komplicirat. pomezik

stasy
stasy
Priseljenec

js sm tut prebrala že use knjige in bo to zadno tut...k pol ko jih enkrta začneš brat te k potegnejo pa ne morš nehat... pomezik

cokoladka
cokoladka
Turist

Zelo dobre knjige. Čeprav so bile prve boljše, kot recimo zadnji dve. Prav vidi se, da jih piše v komercialne namene. Zavlekla jih jih tudi do 700 strani, ko bi jih bilo 300 enako uspešnih, mogoče še boljših.
Jaz osebno se veselim zadnjega dela in upam, da ne bo ubila glavnega junaka, ker potem bo zanikala svoje teorije v ostalih šestih delih.
Pa upam, da bodo naši prej prevedli kot prej. rdecica

EuroDJ
EuroDJ
Stara sablja

dobre knjige, ki so avtorici prinesli obilo bogastva na ta račun

lali
lali
Priseljenec

jst še nism prebrala nobene knjige....pač nism tak človk k bi ga ta zvrst zanimala...

darkflame
darkflame
Stara sablja

Guga -
Ja, rekl so da je zadnja. Pa ziher ni. To je za kasnejše presenečenje. Se pa špekulira, da bo objavljena 7.7.2007. Ker je magični datum pomezik

ce je tak datum pol ga bomo u slo mel sele leta nekje 2010=)

drgac pa nebi mogu rect da me ne zanima kak bo konc...

Guga
Guga
Legenda

darkflame, pa jo ti preved [krohot] Tud zarad prevodov te knjige, prav tako kot Gospodarja je bilo tudi že čisto preveč prerekanja. In je trajalo, da so prevedli, pa tudi o kvaliteti prevodovso mnenja deljena.

cokoladka
cokoladka
Turist

Guga -
darkflame, pa jo ti preved [krohot] Tud zarad prevodov te knjige, prav tako kot Gospodarja je bilo tudi že čisto preveč prerekanja. In je trajalo, da so prevedli, pa tudi o kvaliteti prevodovso mnenja deljena.

Se tebi osebno zdi slovenski zadnji del harrija preveden v skladu s prejšnjimi? Glede na to, da je drugi prevajalec. Je mogoče kdo bral originale? vprasaj ideja

Guga
Guga
Legenda

Moram priznat, da sem prebrala samo prve tri Harrye Potterje, pa še te v angleščini. rdecica . Sem pa spremljala polemike prevodov, tako Harrya, kot LOTR. V obeh primetih sta se ljudem bolj dopadla prva prevajalca. Pri vsem skupaj me je minili, da bi katero od teh slovenskih knjig prijela v roke. Žal. Takšen je bil rezultat.

Osebno pa imam raje prevode, ki jih nekdo naredi zato, ker se mu je knjiga dopadla. Lep primer tega je knjiga Douglasa Adamsa Štoparski vodnik po Galaksiji. Prevedel ga je Alojz Kodre, sicer profesor na Fakulteti za matematiko in fiziko.

Vem, da se profesorji jezikov, prevajalci in podobni ne bi strinjali z mano, ampak včasih knjige prevajajo preveč v rok službe. Pa ni treba tako.

nikapika
nikapika
Priseljenec

nisem še prebrala nobene knjige od herrya potterya. neda se mi jih brat so "predebele" veselje
rada pa pogledam film od herrya potterya, ki nis tako slabi. je sicer res, da v knjigi več piše, ampak v filmu je prikazana osnovna zgodba, kar je poenistrani dovolj veselje

cokoladka
cokoladka
Turist

nikapika -
nisem še prebrala nobene knjige od herrya potterya. neda se mi jih brat so "predebele" veselje
rada pa pogledam film od herrya potterya, ki nis tako slabi. je sicer res, da v knjigi več piše, ampak v filmu je prikazana osnovna zgodba, kar je poenistrani dovolj veselje

Žal ne poznam filma, ki bi bil boljši od knjige..upam, da je kdo to že videl.
Priporočam, da kakšno prebereš, ne bo ti žal.. srcek

Fiverafna
Fiverafna
Turist

nikapika -

Je osnovna zgodba v filmih ja.. ampak veliko tudi priredijo in "izbrišejo".. tako da če želiš zares vedet za kaj se gre, nekako moreš (!) prebrat knjige. Filmi niso dovolj. molk

Cookie
Cookie
Priseljenec

Vsako nadaljevanje Harryja je slabše. Sploh ne vem, če bom brala sedmo knjigo ... groza

1 - 2 - 3 - 4 

KLEPETALNICA
Klikni in čvekaj!
FORUMI
Zadnje teme na forumu

TEMA PODROČJE
Danes za kosilo Kuhanje
IGRICA - Prvo ali drugo Deponija
**Zlobna zlata ribica** Deponija
Sneeeeeegg! Deponija
Nicole Kidman ne želi peti soprogu Trač