TRGOVINE TUŠ PLANET TUŠ TUŠ CASH&CARRY LEPOTA IN ZDRAVJE
Header

Skupnost

Skupnost

pot Vstopna stran - Skupnost - Forumi
Pripravi za tisk

Seznam področij - Kuhanje Za ta forum skrbi: Raist,Dorothy
Študentnfojter
Grucelee
Grucelee
Stara sablja

Ola!
Ekola, js bi iz lastne radovednosti rad načel tole temo, namenjeno narodu, ki si ne vzame lih cajta za kuhat, ampak vseeno rad je. Denimo študenteraj, samci, takšna banda. Zanimajo me torej recepti za hrano, narejeno v manj kot 20 minutah, al kej takega.

Recimo:

All time študentski favorit, ki ga po povratku iz Ljubljane/Maribora itak nočeš več videti. Štirikrat na teden je huda. Sam je pa kul za se nafojtrat. Špaketi s tunino.

Pač pisker vode, dovolj soli, nekaj olivnega olja, da se špageti ne sprimejo, počakaš da zavre, buhneš pašto not, pet minut vreš, da so še mal 'al dente', in basta.
Umaček pa narediš takole. Malo olivnega olja, na njem pocmariš česen, da malo spusti vonj, zaliješ z vodo (čisto malo), nato pa namečeš notri tamalo piksno tune/prehranjevalca. malo cmariš, dodaš peteršilj, baziliko, origano in drobiž rožmarina, nato pa vse skupaj preliješ s kislo smetano - recimo pol tamale šalčke na glavo. In to je bolj kot ne to. Lahka daš zraven sira, pancete, pršuta, kar češ, če češ. Ob tem se prileže pivo ali bambus. :D

Ali pa sataraš, al qua že je.
Zavreš vodo, v njo za par minut vržeš paradajz, da odstopi koža. Tačas v voku pocmariš čebulo in jo zaliješ, da se ne skuri. Priporočam olivno olje, itaq, vedno. Dodaš paradajz, papriko (po možnosti rdečo) in cmariš. Lahka daš še drugo zelenjavo, gobe, feferone al kej, bučke so kul..., pol pa, ko vode začne mal zmanjkovat, notri vmešaš še ene 3 jajca. in skremblaš vse skupaj. To je to. Spet pa je mnogo bolje, če si mesožder, če dodaš kak pršut, ža na samem začetku, na koncu pa kockice sira, da se stopi in se vse skupaj pol luštno vleče.

Take reči. Bi šlo?

komentiraj s citatom       komentiraj
Guga
Guga
Legenda

@grucelee
Špagete s tunino sva obdelovala že midva z Raistom pod recepti/vsemogoči. Tam sta najina najljubša recepta. Očitno je bil to vsesplošni študentski fujter.

Jaz sem cimrovala z dvema puncama. Naš študentski fujter je bila rižota. na tisoč in en način. Ponavadi smo pogledale, kaj skriva hladilnik in dodale vsak dan drugo mešanico začimb, počakaš dvajset minut in voila, bil je topel obrok.

Za večerjo pa smo imele variacijo na temo. Tople sendviče. Stvar se zgodi zelo podobno kot rižota. Vzameš kruh in pogledaš, kaj je v hladilniku. Daš sir na vrh (ziher ga je dala mama za popotnico) in zapečeš v pečici.

Sej rada kuham, sam vsak dan, ko sem se prvlekla s faksa in kavic, se mi pa res ni dal še v kuhni stat. jezik

Grucelee
Grucelee
Stara sablja

Ma ja, guga, vem kak je... še dans. Zaka pa misliš, da sn ofnu topic :P? Najbrž bom moral še enega za enolončnice, golaže in pasulj :D

Enivejz, polnovredni obrok: hrenovka/šnicla, jajce in pomfri. hrenovkam kr vmes ubiješ jajc, da se še kjut oblikuje, takle, v srajčki, pa sira gor, čompe pa rezneš tanko in temeljito ocvreš. Mislim, da zlaufa v 20 minutah, da ne lažem samemu sebi, ampak je ful packarije... Mislim, vsaj js nisn nikoli našel neke pametne rabe za un olje, v katerem sn scvrl pomfri.

Ka pa tole? Narediš maso za čalapinke (upam, da vsi znamo?), v voku pocmariš mleto meso, tačas zagreješ pečko, palačinke nafilaš z mletim mesom in sirom, poliješ pa z jajčko in smetano... Sam je težka za 20 minut, razen, če si že v naprej berajt. Opcija b je, da enostavno mlet mes nafilaš v prepognjeno palačinko, ki pa naj bo malo bolj vodena in mokasta, da je trša - pač kot tortiljo. Priporočam s tabascom in kislo smetano!

-Pika-
-Pika-
Stara sablja

Jaz sem si lani enkrat, ko je bila reeeeesno sila z denarjem in hrano in to, naredila makarone tako: sem jih skuhala in mal na stopljenem maslu premešala (maslo sem si "sposodila" iz sosednjega hladilnika hmmm) in dodala vegeto in origano.
Za tisto lakoto in trenutno finančno stanje, je bilo zelo dobro!!!!Pa še zelo hitr je bilo vse skupi fertik. krohot

Pa še ena varianta, ta pa za takrat, ko študent ima denar. To sma mele s kolegico "pojedino". Skuhale sma hrenovke, jih zavile v rezine sira in dale v mikrovalovno mal segret in stopit. Naredile sma si medtem še sendviče in kose kruha namazale s pašteto in raznimi namazi. Pol pa vse skupaj lepo na enkrat jedle. Aja, da ne pozabim, Cedevita je important!!!! krohot

Raist
Raist
Uprava

Hehe, Cedevita je skorajda nepogrešljiva bi rekel pomezik

Kaj pa testenine pogrete na maslu in potem posipane s sladkorjem in kakavom v prahu? veselje

Grucelee
Grucelee
Stara sablja

Here, here!

Namarie
Namarie
Legenda

Sem si tudi rada špagete/makarone skuhala in največkrat z šalšo omako.

Na olju prepražim čebulo,dodam česen,pelate,vegeta,poper,malo soli,origano in čist mejčkeno vode.Naj se pokrito kuha na majhnem ognju kakšnih 10-15 minut.
In to se potem zmeša z špageti in nariba veliko sira......

Ah,študentska leta..... srcek

Kak sem lačna... rdecica

rocco123
rocco123
Uprava

Jaz se še z največjim veseljem spomnim, kadar smo skuhali pizzo po žici krohot . Na bone, aber naturlih. Časovno učinkovito, poceni, malo posode za pomivanje...

Grucelee
Grucelee
Stara sablja

Presneto, Rocco, to je bil moj naslednji post! Pica po žici! Ampak, hum, ipak čakaš več ko 20 minut ponavadi, ne?

Fakt je, da bi študentje izumrli brez pice pa špagetov. Pa riža, ajd. Najbrž pa tudi brez piva...

še eno v redu študentsko kosilo:
Vzameš iz rucaka mamin pasulj, ga zagreješ na laganoj vatri, utrgaš kajlo kruha et voila!

maserka
maserka
Staroselec

uzameš toast... vržeš gor mal kečapa mal posuješ z oriaganom + šnitko šunke pa šnitko sira ... zložiš na pleh rukneš v pečico 10 min in njamiiii pizza kruhki so gotovi .... jezik

-Pika-
-Pika-
Stara sablja

Še en recept s cedevito ampak ni moj:
suhe klobase+čips+cedevita

Aja, cedevita se tu ne pije ampak se posuje na klobase. krohot

Namarie
Namarie
Legenda

Ah,cedevita na klobaso - to ni nič.Je treba probat pečeno kuro + evrokrem. krohot

Grucelee
Grucelee
Stara sablja

Hum, piščanec v sladko-kisli omaki by Zizu...

kurje kosti
marmelada
kis

zmešaš, to je mnde bolj kot ne to. rdecica

-Pika-
-Pika-
Stara sablja

Grucelee -
Hum, piščanec v sladko-kisli omaki by Zizu...

kurje kosti
marmelada
kis

zmešaš, to je mnde bolj kot ne to. rdecica

Tega ziher ne bi probala. krohot So pa eni nardili palačinka party s palačinkami polnjenimi z marmelado, olivami, tunino pa še nekaj. Nadev je bil skupaj namešan, ne vsaka stvar zase. veselje

gotikakillers
gotikakillers
Turist

že neki cajta žvim kot študent-bonou ni.bodo pa končno letos veseljetko da najbolj mi je delovalo tole:

prva opcija: omleta

zmiksaš dva jajca, dodaš ščepec soli dodaš neki moke(tok da je kr fajn gosto) in redčiš z mlekom. masa more ratat ne lih hitro tekliva ampk tko mal da se hoče vlečt.. (ampk spet ne tok da nemoreš niti po ponvi razlit tizga in rata en velk ogromn žmoht)

skratka

ponu, olje, daš gor maso ki si jo seveda prej zmešu(kids dont forget dhet:P) in delaš kot palačinko. ko rata zgornja plast(ki jo gleda&scaron pomezik da se več ne maje ko streseš ponu- potem počakaš še malo da na spodni strani ni lih sam bela stran, obrneš in omleta se ti bo zvila zato jo moreš z kuhalnco mal zdriblat in igrat "neboš ti mene ne pa ne!!" in jo mal "poteptat" da se enakomerno zapeče še na drugi strani. paziš da se ne zažge ker druga stran grre hitrejš.

daš na krožnik, nasuješ gor cukr-ne na eno točko ampk tko počes:D

lahko daš tud evrokrem in ješ

al pa marmelado al pa hum kar ti pač srce poželi

in maš omleto veselje

potem pr naslednih izdelavah omelte vidš da če daš preveč soli rata omlleta čudno suha.. če daš mal več mleka potem je taka mehka in se trga-jami jam.

enivej. eksperimentirejte pomezik

druga opcija:

pokličeš mami in rečeš če je babi tud dans naredla kej odveč hrane za jest:D

Letanca
Letanca
Stara sablja

Samo nekaj bi povprašal... sicer nisem mojster kuhanja in nimam ravno neskončno izkušenj z olivnim oljem, ampak kolikor jaz vem olivno olje ni ravno primerno za pregrevanje.. ali pač?

Ponavadi se olivno olje dodaja bolj na koncu procesa kuhanja ali je kakšna druga sorta olja (način pridelave mislim) s katerim je moč pečenja....

KLEPETALNICA
Klikni in čvekaj!
FORUMI
Zadnje teme na forumu

TEMA PODROČJE
Danes za kosilo Kuhanje
IGRICA - Prvo ali drugo Deponija
**Zlobna zlata ribica** Deponija
Sneeeeeegg! Deponija
Nicole Kidman ne želi peti soprogu Trač
KOMENTAR DNEVA