TRGOVINE TUŠ PLANET TUŠ TUŠ CASH&CARRY LEPOTA IN ZDRAVJE
Header

Skupnost

Skupnost

pot Vstopna stran - Skupnost - Forumi
Pripravi za tisk

1 - 2 
Seznam področij - Kuhanje Za ta forum skrbi: Raist,Dorothy
Jamie Oliver
Guga
Guga
Legenda

Na komercialni televiziji spet predvajajo kuherske serije z Jamiem Oliverjem. Pred leti smo ga gledali vsi. Verjetno bolj zaradi načina, kako je bila oddaja posneta in zaradi mladega kuharja. pomezik. Ali ne? Je kdo poskusil kaj skuhati po njegovih receptih? Je bilo vredu? Ali se je vse skupaj zataknilo že pri sestavinah, tako kot meni?

komentiraj s citatom       komentiraj
tashee
tashee
Stara sablja

jas sem ga tudi gledla. vse kar je skuhal je zgledalo tako mamljivo. sicer niso probali nikdar tega narest. čeparv se mi je marsikdaj kaj zaluštalo. tako ko si rekla: zatakne se že pri sestavinah

suzi
suzi
Legenda

nikol gledala, nikol probala rdecica

ZASPANKA
ZASPANKA
Staroselec

Ja glavni problem so sestavine in vedno sveže začimbe,ki jih tud nimajo vsepovsod.

laki
laki
Stara sablja

kuha kar super samo začimbe pri nas niso na voljo

mirchy
mirchy
Stara sablja

pa sej začimbe lahko zamenjaš z nekaterimi drugimi ali jih pa spustiš. čeprav se jih da veliko dobiti tudi pri nas. če ne sveže pa posušene. sam men nikol ni bla njegova kuha všeč, ker ima neke čudne kombinacije. par stvari sem probala narest pa mi ni kaj preveč teknilo. razen sladic.. mmmmm... srcek

Guga
Guga
Legenda

Katere sladice si pa naredla?

mirchy
mirchy
Stara sablja

naredila sem strjenko s prelivom iz gozdnih sadežev(sem jih nabrala v gozdu krohot )
pa neke vrste kremo s karamelo
pa palačinke
skratka mal sem jih priredila in mi je blo super..ker pa sem nora na karamelo je nism šparala krohot

Guga
Guga
Legenda

Mmmmm...karamela. Maš recept? Al moram v knjižnico?

mirchy
mirchy
Stara sablja

guga bom probala najti, sam odkar sem se preselila ne najdem mapo z mojimi recepti jok jok mogoče ga imam v maminem zvezku zapisanega. hmmm

Guga
Guga
Legenda

Mirchy, mapo z recepti si zgubila? jok

mirchy
mirchy
Stara sablja

am...ja tud to se dogaja..ampak ni panike ker velik receptov mam pri mami napisanih..pa sej mam neki stvari še v starem stanovanju tko da je zihr tam nekje... jok

mirchy
mirchy
Stara sablja

no lej enga recepta sem se spomnila..približno je to to
ne vem original ime...
strjenka s prelivom iz gozdnih sadežev(za 4 osebe..ali pa samo za dva pomezik )

- 1 navaden jogurt
- 40 g sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 3 listi želatine
- 200 g sladke stepene smetane

preliv
-gozdni sadeži(sveži ali pa džem)
- 1 vanilin sladkor
- 80 g sladkorja
- 2 dl belega vina
- 2 klinčka
- malo cimeta(lahko brez cimeta)

Jogurt s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem malo segreješ, da se sladkor raztopi, potem dodaš namočeno in raztopljeno želatino. Maso nekoliko ohladiš in primešaš stepeno sladko smetano. Potem strjenko vliješ v poljuben model(ali manjši pekač..) in daš za pribl. dve uri v hladilnik. gozdne sadeže očistimo in operemo,( če si uporabila džem pa zmanjšaj količino sladkorja..) Dodamo sladkor, vanilin sladkor, cimet, klin1čke in zalijemo z vinom. Premešamo in damo za nekaj časa v hladilnik. nato strjenko preliješ s prelivom.
dober tek...

Rukola
Rukola
Turist

mirchy -
no lej enga recepta sem se spomnila..približno je to to
ne vem original ime...
strjenka s prelivom iz gozdnih sadežev(za 4 osebe..ali pa samo za dva pomezik )

- 1 navaden jogurt
- 40 g sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 3 listi želatine
- 200 g sladke stepene smetane

preliv
-gozdni sadeži(sveži ali pa džem)
- 1 vanilin sladkor
- 80 g sladkorja
- 2 dl belega vina
- 2 klinčka
- malo cimeta(lahko brez cimeta)

Jogurt s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem malo segreješ, da se sladkor raztopi, potem dodaš namočeno in raztopljeno želatino. Maso nekoliko ohladiš in primešaš stepeno sladko smetano. Potem strjenko vliješ v poljuben model(ali manjši pekač..) in daš za pribl. dve uri v hladilnik. gozdne sadeže očistimo in operemo,( če si uporabila džem pa zmanjšaj količino sladkorja..) Dodamo sladkor, vanilin sladkor, cimet, klin1čke in zalijemo z vinom. Premešamo in damo za nekaj časa v hladilnik. nato strjenko preliješ s prelivom.
dober tek...

Uhhhh ktera me na tole povabi? Sužnj do konca! srcek

laki
laki
Stara sablja

Dobra papic ni kaj krohot Bom poskusil nrediti samo ne vem belo ali črno vino? hmmm
Čavči

mirchy
mirchy
Stara sablja

Rukola -
Uhhhh ktera me na tole povabi? Sužnj do konca! srcek

krohot
.. kaj pa v zameno?? pomezik

laki
laki
Stara sablja

Lahko mu boš še večkrat pripravla pomezik

Lilletka
Lilletka
Stara sablja

A ni rekel da postane suženj? pomezik S tem si pa že lahko kaj pomagaš jezik

Guga
Guga
Legenda

@mirchy: si že našla mapo z recepti? pomezik

mirchy
mirchy
Stara sablja

Guga -
@mirchy: si že našla mapo z recepti? pomezik

joj guga se ti opravičujem, sem čisto pozabila! rdecica
neki sem našla..tole sem si prepisala ko sem gledala oddaje jamie oliver

tole je nekakšen posip za sadje

5 cm palčka cimeta, nalomljena
ščepec limonine ali limetine lupinice
ščepec pomarančne lupinice
ščepec muškatnega oreščka
1 nageljnova žbica
3 žlice sladkorja

Potresi prek očiščenega sadja, prelij s konjakom ali belim vinom in popeci v pečici, da sadje porjavi .
(sam men ni ne vem kako dobro)

ANGLEŠKA KREMA

Sestavine:
10 rumenjakov
20 dag sladkorja v prahu
6 dcl dobrega ruma
1 žlička dobrega belega vina
4 žličke malinovega soka
1 žlička limoninega soka
2 lista bele, v hladni vodi namočene želatine
6 dag lepih, sladkanih malin
7 dag sladke smetane

Priprava:
Rumenjake s sladkorjem penasto stepemo, prilijemo rum, vino, malinov in limonin sok. Med mešanjem v loncu, postavljenem v vrelo vodo, stepamo, da se zgosti. Odstavimo in ohladimo do mlačnega, v to zamešamo ožeto želatino in previdno, da jih ne zmečkamo, še maline. Popolnoma ohladimo in šele nato vmešamo stepeno sladko smetano.

REZINE S PUDINGOM

250 g zamrznjenega ali svežega listnatega testa
8 dl mleka
1 prašek za puding kakavovega ali čokoladnega okusa
1 prašek za puding vanilijevega okusa
4 zravnane žlice sladkorja
250 ml sladke smetane
žlica sladkorja v prahu
čokoladna glazura ali sladkor v prahu

Zamrznjeno listnato testo odtajamo, razvaljamo in damo na velik pekač od pečice, ki smo ga oplaknili z mrzlo vodo. Testo napikamo in spečemo pri 200 stopinjah približno 10 - 12 minut. Pečenega po širini prerežemo na pol. Polovico testa damo v pekač
Iz 4 dl mleka in 2 žlic sladkorja ter praška za vanilijev puding skuhamo puding, kakšno minuto ga hladimo in vlijemo na testo v pekaču.
Iz drugega 4 dl mleka in 2 žlic sladkorja skuhamo kakavov ali čokoladni puding, ki ga vlijemo na vanilijev puding. Vse skupaj ohladimo. Medtem zmešamo smetano z 1 žlico sladkorja v prahu in jo namažemo po pudingu in pokrijemo s preostalim pečenim testom. Po vrhu polijemo s poljubno čokoladno glazuro ali pa samo potresemo s sladkorjem v prahu. Ponudimo dobro ohlajeno.

NARASTEK s skuto

4 rumenjake
4 beljake za sneg
5 žlic sladkorja
0.5 kg skute
6 žlic pšeničnega zdroba
1 pecilni prašek
1 vanilin sladkor
5 jabolk-narezane na krhlje

Jabolka operemo in narežemo na tanke krhlje, po želji jih olupimo. V posodi umešamo rumenjake, dodamo sladkor, pecilni, vanilin, pšenični zdrob in skuto, vse sestavine zmešamo. Iz beljakov naredimo trd sneg, ki ga nato dodamo drugim sestavinam, dodamo še narezana jabolka, vse skupaj zmešamo in vlijemo v nameščen pekač. Pečemo 30 min, na 180 stopinj.

KARAMELNI MARCIPAN srcek

200 g zmletih mandljev
1 strok vanilije
500 g sladkorja v prahu
300 g marcipana
50 g medu
250 ml sladke smetane
50 g masla
100 g jedilne čokolade

Zmlete mandlje razporedimo po pomaščenem pekaču, jih postavimo v ogreto pečico in jih pri 200 stopinjah pražimo 6-8 minut. Sladkor, med in maslo damo v kozico, jo postavimo na ogenj, sestavine med nenehnim mešanjem segrevamo, dokler sladkor ne začne karamelizirati, nato pa jih na hitro zavremo in odstavimo z ognja. Strok vanilije razlomimo po dolgem in iz njega postrgamo sredico. Marcipan narežemo na večje kose, nato pa ga skupaj z vanilijevo sredico in praženimi mandlj stepemo ter predenemo v karamel. Naposled prilijemo sladko smetano in vse skupaj stepamo, dokler sestavine niso dobro premešane.
Zmes na debelo razmažemo po naoljenem pekaču in jo ohladimo, nato pa jo z zelo ostrim nožem narežemo najprej na 2 cm debele trakove, to pa na koščke v karo obliki. Počakamo, da se kare popolnoma ohladijo, nato pa jih poberemo iz pekača.
V kozico, ki smo jo postavili v vodno kopel, na koščke razlomimo čokolado, jo razpustimo, nato pa vanjo drugega za drugim pomakamo konice marcipanovih kar Iz čokoladnega obliva jih poberemo z vilicami, pri čemer jih podržimo nad kozico, dokler z njih ne odteče odvečni obliv.

pa dober tek veselje

1 - 2 

KLEPETALNICA
Klikni in čvekaj!
FORUMI
Zadnje teme na forumu

TEMA PODROČJE
Danes za kosilo Kuhanje
IGRICA - Prvo ali drugo Deponija
**Zlobna zlata ribica** Deponija
Sneeeeeegg! Deponija