TRGOVINE TUŠ PLANET TUŠ TUŠ CASH&CARRY LEPOTA IN ZDRAVJE
Header

Skupnost

Skupnost

pot Vstopna stran - Skupnost - Forumi
Pripravi za tisk

Seznam področij - Predlogi, pobude in pripombe Za ta forum skrbi: Dorothy
Plače zaposlenih v Tušu
icarus
icarus
Turist

Dober dan.
Zanima me, če je res kar se govori vedno bolj, da podjetje Tuš za izgled svoje zunanje podobe porabi ogromne količine denarja medtem, ko zaposleni ob dnevu plačila jokajo od razočaranja. Naj povem, da te informacije ne dajem kar tako ampak o tem se res vedno vec govori pa me zanima ce je to res. Baje trgovci delajo za mizerno placilo. Pa ne samo trgovci ampak vsi po vrsti. Pac vem, da je temu tako, ker ena poznana oseba dela pri vas v gostinstvu in baje da so nagrade za delo mizerne in cloveku jemljejo voljo do dela. Potem pa se podjetje zaposlene mori z nekimi obljubami o nagradah, ki jih potem nikoli ne da, ceprav je firma dosegla do sedaj se v vsakem letu rekordno rast in uspesnost. Pa baje , da morajo znati nek Tusev kodeks v katerem so prav banalne stvari in , ce ga ne zna napamet mu potem jemljete stimulacijo al neki takega. Mozno, da bo tale tema koncala v smeteh ali pa se bo zaprla sam to je verjetno razumljivo, ker pac Tus ne bo zelel, da se o tem govori. Zanima me vase mnenje in poznavanje tega tu na forumu.
Hvala in lep pozdrav.
P.S.
Ko pa dobim zanesljive informacije o tem boste pa tu gor tudi obvesceni. In ce se moje trditve izkazejo za napacne sledi opravicilo.

Komentar urednika: zaklenil temo po podanem odgovoru.
Komentar vpisala .
komentiraj s citatom       komentiraj
select_zvezdica
select_zvezdica
Turist

Mogoče je pa vse res...

cuker
cuker
Turist

Vse kar si napisala je res in še kaj druga kar marsikdo ne ve pa bolje je tako, ne me sprševat kako vem lahko ti le povem da so tvoje trditve 10000% pravilne in se ti ni treba opravičit jaz pa to vem iz zeloooo zanesljivega vira...

imam pa občutek da bo tema hitro zaklenjena veselje

icarus
icarus
Turist

Baje je vse stoprocentno res. Ful izkoriscajo delavce. In potem se hvalijo z poslovnimi rezultati,ki so jih itak dosegi zaposleni z mizernimi placami.
OMFG

rambo
rambo
Priseljenec

Dragi moji, življenje je pač takšno kakršno je, osebno sem mnenja, da je ta tema spada bolj kot ne na kakšne gospodarske ali sindikalne forume, kjer lahko o tem debatirajo strokovnjaki ... Verjetno je celotna branža v podobnem polužajau, ker bi drugače nekomu zmanjkalo delovne sile ... Dejmo kaj bolj veselega in optimističnega ljudje moji ... pa saj razumem; januar, vreme, ...

belanna
belanna
Legenda

Ah, dajte... omenite kateregakoli plačodajalca in našel se bo folk, ki bo trdil, da je to najhujše izkoriščanje.

bowler
bowler
Turist

Icarus, res je. Belanna, če plača 500 € bruto/mesec ni izkoriščanje, potem res ne vem, kaj je izkoriščanje... jok

nenika
nenika
Priseljenec

ja, se strinjam, nizke plače so izkoriščanje. žal pa je tako v vseh trgovinah in še marsikje. in jambranje na forumu bo pomoje bolj malo pomagalo

th0r
th0r
Stara sablja

saj ste stavkali za višje plače. aja, a to šele pride? veselje

rambo
rambo
Priseljenec

Vsi na ulice! Delu čast in oblast ... Ni dolgo tega, ko se je to vzklikalo, sedaj pa vidite kje smo pristali , smrk ... afna

Raist
Raist
Uprava

Ker vedno vse vaše komentarje/pripombe/vprašanja posredujeva z Dorothy naprej in poskušava dobiti odgovore sva se potrudila in dobila odgovor tudi za to temo:

»V našem podjetju izpolnjujemo predpisane zakonske določbe v celoti. Plače naših zaposlenih, ki jih tudi redno izplačujemo, temeljijo na kolektivnih pogodbah in so vezane na uspešnost poslovalnice oziroma sektorja. Poleg rednih osebnih dohodkov prejmejo naši zaposleni tudi dodatke za prehrano in prevoz, nadomestilo za nedeljsko delo ter konec posameznega koledarskega leta tudi božičnico. Podjetju imamo vzpostavljen tudi nagrajevalni sistem, ki ima jasno opredeljene in merljive postavke ter temelji predvsem na doseženi uspešnosti. Z njim pa so seveda seznanjeni vsi zaposleni v Skupini Tuš.

Da bi svojim kupcem vedno zagotavljali najboljše in visoko kakovostne storitve, smo v podjetju vzpostavili kodeks zaposlenih. Kot eden najpomembnejših pristopov do Tuševih kupcev velja za temelj našega dela in ter predstavlja pomemben del uspešnosti poslovalnice. S tem se strinjajo tudi naši zaposleni , kar je tudi jasno pokazala anketa o poznavanju kodeksa.

Veseli bomo, če bodo zaposleni svoje morebitne pomisleke in vprašanja naslovili tudi na svoje nadrejene oziroma odgovorne osebe, saj bomo lahko le tako stvari uspešno reševali. Za vse nejasnosti se lahko obrnete tudi na nas, službo za odnose z javnostmi, in vam bomo z veseljem odgovorili.«

Odnosi z javnostmi družbe Engrotuš

Tako, s tem to temo tudi zaklepam.

KLEPETALNICA
Klikni in čvekaj!
FORUMI
Zadnje teme na forumu

TEMA PODROČJE
Štejmo do 10000 Deponija
Preberi in zažgi Kritik sem jaz, kritik si ti....
Izbor 3D filmov Aktualno filmsko dogajanje
Madagaskar 2 Aktualno filmsko dogajanje
Odsev Kritik sem jaz, kritik si ti....
KOMENTAR DNEVA
Ni komentarja dneva

BLOGI
Najnovejši blogi!
nyce, 03.12.08: hay
gasp34, 02.12.08: Žalostno
izy15, 27.11.08: Kaj sploh je blog
Namarie, 24.11.08: "Let it snow"
amyanyka, 23.11.08: Zadnji studijski album RBD