TRGOVINE TUŠ PLANET TUŠ TUŠ CASH&CARRY LEPOTA IN ZDRAVJE
Header

Skupnost

Skupnost

pot Vstopna stran - Skupnost - Forumi
Pripravi za tisk

1 - 2 
Seznam področij - Lunapark Za ta forum skrbi: Raist,Dorothy
Nagradna igra - Mumija
Raist
Raist
Uprava

Spet je čas, da se malo poigramo in razdelimo par zelo simpatičnih nagradic (nahrbtniki, majčke, zmaji(!!!) za spuščanje...). Mumija bo na sporedu od 14.8.2008 naprej in ker nagrad ne damo kar tako boste do takrat seveda malo "delali" in si jih priborili... veselje

komentiraj s citatom       komentiraj
Raist
Raist
Uprava

In kar začnimo s prvim vprašanjem:

Kdo je igral glavnega junaka vseh Mumij vključno s tem, tretjim delom? veselje

Letanca
Letanca
Stara sablja
Raist
Raist
Uprava

Letanca -

Brendan Fraser

Evo, pošlji Dorothy na ZS svoje podatke, pa dobiš zmaja za otroke, prav? (meni osebno najbolj kul nagrada od vseh, ker me spominja na otroštvo, poljano v nemčiji in mene, ki sem se trudil obdržati presneto stvar v zraku pomezik ).

V tretjem delu se nam pridruži zelo znan igralec, ki zadnje čase nekako ne manjka v nobenem akcijskem filmu. Kdo je to?

Letanca
Letanca
Stara sablja

jaz bom se vzdržal, da ne bom "paket" izpadel

namig... ni Bruce in ni reaktivno letalo.. je pa nekaj skupnega

belanna
belanna
Legenda

Jet Li.

Raist
Raist
Uprava

belanna -

Jet Li.

Belanna tudi ti dobiš zmajčka, da bo tamau mel še kako analogno igračko Pošlji Dorothy na ZS podatke, you know the drill...

Koga so morali zaustaviti v prvem delu mumije (in ne mi rečt mumijo... lol :D zanima me ime igralca, ki je igral negativca v prvem delu)?

belanna
belanna
Legenda

Hihi, hvala veselje

Panamjack
Panamjack
Priseljenec

Težka ta.

mistery121
mistery121
Priseljenec

Arnold Vosloo

Raist
Raist
Uprava

mistery121 -

Arnold Vosloo

Res je veselje Da si osvežimo spomin - dec na desni je iskani (precej karizmatični) negativec... Enivej, pošlji svoje podatke Dorothy na ZS, tudi ti si si prislužila igračko, ki je ne vidimo več pogosto...

vosloo

Gremo naprej...

... hmmm... jutri pomezik

Dorothy
Dorothy
Uprava

Za naslednjo nagrado bomo podelili en zelo lep nahrbtniček. Raist, ker vidim, da si čist not pado, ti dovolim, da zastaviš naslednje vprašanje veselje

Raist
Raist
Uprava

Muuumijaaa ooo muuummiiiiijjjaaaaa... od kod... errrrrr.... povoooojiii tvooojii pomezik

Ok, da vidimo če ste kaj podkovani v, hmmmm, zgodovini...

Kaj sploh je mumija in kako nastane?

laurika
laurika
Priseljenec

hmm... to je telo mrtvega človeka, ki ga z nekimi kremami in povoji zaščitijo, da ne razpada...nekaj takega

Raist
Raist
Uprava

laurika -

hmm... to je telo mrtvega človeka, ki ga z nekimi kremami in povoji zaščitijo, da ne razpada...nekaj takega

Blizu, se ti da malo bolj podrobno raziskati in povedati? veselje

laurika
laurika
Priseljenec

to so počeli s premožnejšemi ljudmi... tako, da so jim odstranili možgane, drobovje... potem so jih nasolili in posušili... da se telo ne bi sesedlo pa so ga napolnili npr. s peskom ... nato pa so ga zavili še v platnene povoje...

ary
ary
Turist

Mumija je mrtev človek povit v povoje.Najprej so posebni svečeniki pripravili mumijo.Odstranili so nortanje organe.Jetra, želodec, plučain črevesje so dali v posode ki so bile pokopane skupaj z mumijo.Srce so pustili na mestu, možgane so zavrgli.Potem so izprali truplo z dišavami.Nato so ga za približno 40 dni pokrili z natronom,posebno soljo ki vsrka vlago.Nato so mumijo še zavil v povoje inspravl v krsto.

Lunica
Lunica
Turist

Mumifikacija: najprej so s kovinsko kljuko potegnili skozi nosnice možgane , z nožem so odprli trebušno votlino in odstranili drobovje, sledilo je umivanje, nato so truplo nasolili in posušili. Vse to je trajalo več mesecev. Da se truplo ne bi sesedlo, so ga napolnili z ilovico, peskom, smolami, zvitki platna in dodatki dišečih snovi. Na koncu so truplo zavili v platnene povoje. Truplo so nato položili v več lesenih krst, ki so bile druga v drugi, in nato še v kamnit sarkofag.

vir: wikipedija

Raist
Raist
Uprava

Hehehehe, evo... Lunica, Ary in Laurika... Vse tri pošljite Dorothy svoje podatke na ZS, všeč mi je ker ste vse tri povedale isto, pa vseeno drugače. Well done veselje

Več naprej pa v ponedeljek, mislim da nam ostane samo še ena ali pa dve nagradici... tako da za vikend vam dam malo mir pomezik

Raist
Raist
Uprava

Takooole, imamo še tri majčke za tiste, ki bodo sodelovali. Vprašanje dneva se pa glasi:

Naštej še pet filmov, v katerih igra Jet Li. veselje

1 - 2 

KLEPETALNICA
Klikni in čvekaj!
FORUMI
Zadnje teme na forumu

TEMA PODROČJE
Štejmo do 10000 Deponija
Preberi in zažgi Kritik sem jaz, kritik si ti....
Izbor 3D filmov Aktualno filmsko dogajanje
Madagaskar 2 Aktualno filmsko dogajanje
Odsev Kritik sem jaz, kritik si ti....
KOMENTAR DNEVA
Ni komentarja dneva

BLOGI
Najnovejši blogi!
nyce, 03.12.08: hay
gasp34, 02.12.08: Žalostno
izy15, 27.11.08: Kaj sploh je blog
Namarie, 24.11.08: "Let it snow"
amyanyka, 23.11.08: Zadnji studijski album RBD