TRGOVINE TUŠ PLANET TUŠ TUŠ CASH&CARRY LEPOTA IN ZDRAVJE
Header

Skupnost

Skupnost

pot Vstopna stran - Skupnost - Forumi
Pripravi za tisk

1 - 2 
Seznam področij - Zabavna elektronika Za ta forum skrbi: Raist,Dorothy
Znamka - status - kvaliteta?
Letanca
Letanca
Stara sablja

Ali menite, da je znamka nekega aparata tudi zagotovilo, da je naprava odlična, ali je to del statusa?

Ali se cena in znamka izražata v kvaliteti?

Izberete raje znamko ali zanesljivost ali drugače povedano.. kupite aparat zaradi znamke ali zato, da vam bo služil v določen namen?

komentiraj s citatom       komentiraj
cunami
cunami
Stara sablja

Znamka je ponavadi ( ne povseod) 30-50% cene izdelka in ponavadi kvalitete...

V večini primerov je znamka tudi kvaliteta...za mene

darkflame
darkflame
Stara sablja

sam pr nekterih raj kupiš majn kvlaitetn pa 100% cenej...=)

Letanca
Letanca
Stara sablja

Dejstvo je, da je vedno več xy znamk, ki imajo dovolj dobre aparate, in da znane znamke nimajo tako velike prednosti v kvaliteti kot jo imajo v ceni.

rocco123
rocco123
Uprava

hmmm, znamka je po moje prej mišljena kot zaščita pred razočaranjem ob nakupu nekvalitetnega izdelka. se mi zdi, da ne gre toliko za boljši paket kot za garancijo, da ni zanič. Odločitev za znamko ali "no-name" pa je v večini odvisna od občutka varnosti. Pekač za par evrov lahko kupiš neuveljavljene znamke, avta, ki ga je "z lastnimi rokami naredil Rocco123" pa ne bi kupil, ne?

Ne samo zato, ker bi se bal, da se boš ubil na testni vožnji rdecica , ampak še dodatno zato, ker ne veš kje, kako in po kakšni ceni boš prišel do servisa, garancije, ipd...

mcmcmc
mcmcmc
Stara sablja

Znamka JE kvaliteta, definitivno! Če kupiš znamko, veš da si kupil "pravo" robo in se ne rabiš sekirat, da bi ti kaj crknilo ali bilo kaj takega..

Raist
Raist
Uprava

mcmcmc -
Znamka JE kvaliteta, definitivno! Če kupiš znamko, veš da si kupil "pravo" robo in se ne rabiš sekirat, da bi ti kaj crknilo ali bilo kaj takega..

Temu sicer ni vedno tako, je pa res, da ce sam osebno izbiram med "noname" in znamko ponavadi raje vzamem slednje in seveda odstejem par tolarckov vec, ravno zaradi obcutka.

Letanca
Letanca
Stara sablja

hehehe.. jaz npr, bi se z veseljem popeljal s tvojim avtom roco, če si se tudi ti poprej popeljal...

Dejstvo je, da npr. Mercedes ni več to kar je bil in ti avti crkujejo kot za stavo... nek bivši Daewoo oziroma sedaj Chevrolet, pa je sedaj že zelo zelo zelo dober avto.... Če sem še pred leti trdil, da nikoli ne bi kupil korejskega, japonskega ali kakega drugega vzhodnjaškega avta (Škoda npr), je danes že drugače.

Npr. Kia je bila včasih podn od podna, sedaj pa ti za cca 5-6 miljonov nudi avto, ki je boljše izdelan in z večjo dodatno opremo kot v enakem razredu npr WV, BMW, Audi ali pa Mercedes, pri tem pa je skoraj (če ne več) 2 miljona cenejši.

Da o kakšnih CD playerih sploh ne govorimo več, saj vemo, da se večina elektronike dobavlja večinoma iz Taiwan-a, Koreje itd.. in imajo vse firme več ali manj enake sestavne dele.. le ime je tisto drugačno.

EuroDJ
EuroDJ
Stara sablja

če je dobra znamka, potlej preplačaš samo znamko, upal bi si reči da nekje tudi po 50%

nikapika
nikapika
Priseljenec

včasih gledam na znamk, kar sicer ne pomeni da je npr tv "dober". pri fotoaparatih npr ne gledam na znamke ampak na uporabnost in na funkcije ki jih ima, enako je za računalnik

beaver
beaver
Priseljenec

cunami -
Znamka je ponavadi ( ne povseod) 30-50% cene izdelka in ponavadi kvalitete...

V večini primerov je znamka tudi kvaliteta...za mene

Se strinjam s Cunamijem. Ne samo pri elektroniki. Pravzaprav povsod. Ne pomeni pa to, da včasih ni možno najti tudi noname oz. bolje nam ta trenutek neznane znamke za katero ugotoviš, da je super kvalitetna. In sveeda vleja tudi obratno. Izjeme vedno potrjujejo pravila. pomezik

Namarie
Namarie
Legenda

Rajši plačam par tolarčkov več (ok,zdej bodo famozni evri) pa mam pošten izdelek doma,da vem da bo delal,kakor pa da dam manj in se mi potem ne vem kolikokrat pokvari da več porabim denarja in časa porabim na popravilo kot pa če bi imela dober,kvaliteten aparat.

Vendar so izjeme.

BigBaby
BigBaby
Stara sablja

beaver -
Se strinjam s Cunamijem. Ne samo pri elektroniki. Pravzaprav povsod. Ne pomeni pa to, da včasih ni možno najti tudi noname oz. bolje nam ta trenutek neznane znamke za katero ugotoviš, da je super kvalitetna. In sveeda vleja tudi obratno. Izjeme vedno potrjujejo pravila. pomezik

Ja, se strinjam pomezik .

Drugače ponavad js(oz. ne ravn js no...mami al pa oči-še pr mojih letih afna ) kupita kakšno napravo bolj za to, da bo res služla ne.Sam morš pa tut na znamko mal gledat...Če kupiš kakšen kič, je potem itak brezveze, če pa takoj crkne negotov

Skorpi
Skorpi
Stara sablja

Se mi zdi, da ni nujno, da bo stvar res noro dobra in brezhibno dlje časa delovala, če bo priznana znamka.
Ali imam pa samo jaz takšen občutek, ker sem že imela nekaj težav z napravami, bolj zvenečega imena.
Trenutno rajši kupujem tiste, ki se mi zdijo bolj ugodne. hmmm

darkflame
darkflame
Stara sablja

kokr vzameš, včas odtehta kvalirteta, včas pa cena

tine
tine
Stara sablja

pomoje ne !!!Lahko je tudi neka dobra znamka v popustu in neka slabša ne!

rocco123
rocco123
Uprava

ja, ampak gre za to, da kupuješ znamko, ne zato, ker bi bila kvaliteta občasno boljša, temveč zato, da ne bi bila nikdar slabša kot je neko povprečje.

Pa zato, da če se kaj pokvari, imaš to možnost tudi popraviti.

Gregor_Leutgeb
Gregor_Leutgeb
Priseljenec

rocco123 -
ja, ampak gre za to, da kupuješ znamko, ne zato, ker bi bila kvaliteta občasno boljša, temveč zato, da ne bi bila nikdar slabša kot je neko povprečje.

Pa zato, da če se kaj pokvari, imaš to možnost tudi popraviti.

jaz tud tako mislim da je najbolje

cloe
cloe
Stara sablja

....pri racunalniku..oz njegovih delih, tv-ju, fotoaparatu, telefonu...idt..me poleg znamke zanima tudi mnenje drugih o določenem izdelku, ki me zanima...kar se tiče oblačil, obutve,....idt me znamka niti malo ne zanima...

john
john
Stara sablja

men se zdi da dobre firme majo dobre znamke

taku da bi sony erisscon mel kak slab mobilc

1 - 2 

KLEPETALNICA
Klikni in čvekaj!
FORUMI
Zadnje teme na forumu