Včasih negativne izkušnje natakarjem prinesemo/jo tudi gostje. Ko slišim razne prigode me kar strese

Če bi jaz delal v Planet Baru, mislim, da bi večkrat kdo dobil pijačo direkt na glavo

Eni se res obnašajo kot, da so natakarji njihovi osebni sužnji in na njih zdravijo svoje frustracije. Natakar je dolžan poskrbeti za osnovno, za ostalo so napitnine

Nekateri bi radi vrhunsko postrežbo ob enem pa pozabljajo, da niso v hotelu
Če pa potem še delaš za dva, ker je pomanjkanje natakarjev in se pri plači ne pozna...potem res pomisliš o spremembi

Npr. redno zaposleni vedo svoj delovni čas za 3, maximalno 4 dni v naprej. Potem pa si načrtuj svoj prosti čas in ostale obveznosti na podlagi tega. Po moje tako ravnanje z zaposlenimi niti ni v skladu z vsemi zakoni. Ampak, če tega ne sprejmeš - adijo služba in slaba plača
Delo v strežbi je veliko premalo cenjeno in preslabo plačano. Nadrejeni pa to izkoriščajo. Če ne boš ti, bo pa kdo drug....in, če ne sprejmeš pravil njihovega izkoriščanja si brez zaposlitve. In Tuš ni nobena izjema. Še veliko jim manjka do urejenega in organiziranega vodenja.
Če samo pomislimo kako neorganizirani in nepripravljeni so bili na evro 1.januarja. Bilo je kot da so za to zvedeli dan poprej. Vsa čast natakarjem, da so sploh tisti dan kaj izvedli. Z ozirom na to, da niso imeli evrodenarnic in niti kakšnega uvodnega sestanka. Niti 5 minut si nihče ni vzel, da bi jim pokazal kak program na računalniku ali jim kaj razložil.
Me zanima kaj počnejo vodje gostinstva in za koga mislijo, da bi naj opravljal njihovo delo?
Povedano ni ugibanje. Prijatelj zaradi katerega sem rad prihajal v Planeta je tam delal. Bil je zelo razočaran. Tudi jaz sem marsikaj videl in slišal med svojimi obiski tam.
Res, da ni vsak natakar vredu in tiste je pač treba "odžagat". Ampak tiste natakarje, ki pa so dobri izgubljajo zaradi svoje neorganiziranosti in polovičarstva. Rezultat: konstantni kaos in nezadovoljstvo.
Poziv forumašem: Lepa beseda lepo mesto najde. Ravnajte z drugimi kot si želite, da bi drugi ravnali z vami.
LP, Peter